Niculina Butoianu
Niculina Butoianu
 
 
Medic primar neurologie pediatrică în Clinica de Neurologie Pediatrică, Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Al. Obregia„ și asistent universitar la UMF Carol Davila.

A terminat UMF Carol Davila București în 1995, din 2002 este medic specialist neurologie pediatrică la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Al. Obregia„. Principalul domeniu de interes este cel al afecțiunilor neuromusculare, a obținut titlul de doctor în medicină în 2012 cu tema „Aspecte clinice și genetice în amiotrofiile spinale la copil„

Este coautor la mai multe publicații si tratate: tratatul „Afecțiuni neuromusculare la sugar, copil și adolescent„, care a primit premiul Gheorghe Marinescu al Academiei Române în 2006, „Electroenecefalograma clasică și modernă la adult și copil, „Distrofinopatiile. Noțiuni teoretice Algoritmi de diagnostic și tratament„, „Neurologie pediatrică. Note de curs„.  De asemenea este autor și coautor la mai multe articole naționale ți internaționale, predominant în domeniul bolilor neuromusculare.

În perioada 2010-2017 a fost coordonatorul Programului Național: Diagnosticul și prevenția Atrofiilor musculare spinale și a Distrofiilor musculare progresive Duchenne/Becker.

Din 2011 organizează anual la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Al. Obregia„ Workshopuri de Boli neuromusculare cu invitați experți din strainătate.